Missnöje

Jag känner ett stort missnöje just nu, inte av vad just ordet kan innebära. Det har gått en hel vecka sen jag kom hem från Norrland, en vecka som bjudit på minusgrader, sol och perfekta åka skidor dagar. Men har jag kunnat åka? Nä, för jag blev förkyld! Det är mitt missnöje, en skitsak för vissa och ja, jag vet att det finns värre grejer än att inte få träna. Missnöjd över att inte kunna följa mitt program, missnöjd över dålig tajming! Men thats life, nu är det bättre och tror nog jag kommer köra igång med träningen igen på måndag. Har bestämt mig för att sluta vara missnöjd, utan gilla läget, det går inte snabbare bara för att man klagar.

Jag har tänkt på en sak, då det gäller träning och se resultat, vad många gånger vikten spelar roll för att avgöra om det är bra eller dåligt. Det är helknas tycker jag, det är oftast kosten och hur mycket och vad du tränar som avgör vad resultatet blir. För min egen del borde jag egentligen ha ett bättre syfte med min träning men hag tränar för att jag tycker det är kul och mår bra av det, inte för att jag måste. Jag har inte ställt mig på en våg på säkert 5 år, jag bryr mig inte om vikten, det blir bara ett stressmoment att se hur mycket upp eller ner jag gått. Det jag ville ha fram är att vikten är bara en del i träningen, muskler väger mycket, såvikten är inget riktmärke.

Vilket fluminlägg detta vart, men det är mitti natten oxå, godnatt!:)


Hemgång

Nu sitter jag på tåget från mitt kära Norrland, har hunnit med både roliga och mindre roliga saker, framförallt har jag hunnit åka lite skidor, härligt! Det var ett bra val att ta med sig dom. Nu hör jag att det ska ha snöat en del söderut oxå, så jag hoppas på att det stämmer, då blir det mer skidåkning!:)

Är lite skraj för att åka på en förkylning nu, ont i halsen och huvet, not good! Har inte tid med att vara sjuk. Jag har ju gjort ett träningsschema som jag tänkt hålla mig vid och i det så finns inte förkylning med!


Minusgrader

-19,5 stod termometern på när jag kom hem från min utflykt ikväll, härligt!:) Hälsade på min goa kompis E och mitt gudbarn, så mysigt! Ännu ett sätt att må bra på!

Idag har det inte blivit någon skidåkning, det får bli imorgon, ska försöka längre denna gång, runt 3 mil kanske. Ryggen känns fortfarande hyfsad, så det är bara att köra på. Dock börjar jag sakna bodypumpen, spinningen och träningssällskapet därnere i söder och självklart maken!


Lugn och ro

Bestämde mig för att åka hem till Norrland en vecka för att passa katterna eftersom mamma är bortrest. Det är den officiella anledningen och så låter vi det stanna.

När jag ändå åkte upp passade jag på att ta med skidorna för att få lite mer mil i kroppen inför halvvasan. Var lite osäker på hur ryggen skulle hålla, men har åkt några mil under helgen ich ryggen känns grymt bra. Visst den gör lite ont och känns lite konstig men inget som stör i träningen.

Va rogivande och bra det är med träning, man tänker genast så mycket bättre och ser saker ur andra perspektiv. Det funkar för mig, just nu är skidåkningen som skingrar tankarna, öppnar upp nya möjligheter.

Att vara vuxen är inte alltid lätt, men ingen omöjlighet, det gäller bara att inse att man inte alltid kan vara perfekt eller kunna allt, ibland måste man misslyckas för att det ska bli bra. Jag tänker alltid; friskt vågat, hälften vunnet. Jag vågar misslyckas.

Här i lugnet, med fina vinterdagar, så har jag kommit till ro och känner mig laddad inför framtiden och allt vad den har att ge!

Ibland behövs så lite för att det ska kännas bra! :)


Dålig tajming!

Var och åkte lite längdsskidor i Sandviken förra veckan, gick hur bra som helst. Bra spår och tekniken börjar hitta tillbaka. så det finns hopp om att ta sig igenom halvvasan:) Dock drog jag på mig lite ryggont efter denna resa, Ryggskott konstatserades på Vårdcentralen, jag har väldigt sällan ont nånstans, förutom träningsvärk, så jag ville kolla upp vad det var. Gick som en gammal tant, varje steg gjorde ont. Bokade tid hos en kiropraktor för att se om han kunde göra lite åt min stelhet i ryggen. Han konstaterade att jag hade en låsning i höften vilket troligen orsakat ryggontet. Han knakade till ryggen lite och jag känner mig som en ny människa, har fortafrande lite ont men betydligt mer rörlighet än innan, wieee! Blir en vilodag från jobbet men sen är det nog full fart igen..hoppas kunna köra för fullt med träningen också. Det vore bra!

Mitt mål är att köra två konditionspass i veckan varav en är intervall och sen två styrkepass. Jag hoppas kunna göra det här och samtidigt äta rätt för att kroppen ska må bra! Hoppas på att jag får ett bra schema på jobbet.

Sedan har jag en löptävling att träna till, nämligen Ismilen, länk : http://iwrstockholm.wordpress.com/. Det verkar lagomt utmanande och jag får chansen att testa mina Icebugskor på riktigt!:) Visst nu springer jag med dom då jag tränar oxå men det blir lite annat att springa ett lopp:)

Jag funderar på att försöka sluta äta socker, då framför allt godis, glass och kakor. Det kommer bli svårt, men jag ska minsann klara det, nån som hänger på?

2013

Så var det ett nytt år igen med nya möjligheter och härliga utmaningar. 2012 var ett delvis utmanande år för mig, träningsmässigt. Målet var att göra Halvklassikern under 2012, det vill säga börja med vasaloppet och avsluta med Lidingöloppet, men det blev ingen vasaloppsstart pga av strul. Så jag fick börja med Halvvättern. Visst hade jag cyklat förut men inte 15 mil på en gång och inte bland en massa människor på samma gång. Sedan kom simningen, Halva vansbrosimmet 1500m och efter det Lidingöloppet 15km.
 
Cyklingen och simningen var jag galet nervös över, trodde inte jag skulle klara det, att cykeln skulle gå sönder, målade upp värsta scenariot men jag klarade cyklingen och tyckte till och med att det var roligt. Simningen gick också bra, fast jag tycker fortfarande inte om simning som träningsform trots att det sägs vara bra. Lidingöloppet 15km va det jag var minst oroad över, tills 1½ vecka innan start då jag åkte på höstens första dunderförkylning, kunde inte träna på 1 vecka och kom till start halvsnorig men iaf feberfri, tog mig runt, men kändes inte kul att springa då jag visste att jag borde orka mkt mera.
 
Men men, det innebär att det bara är Halvvasan kvar nu, jag hoppas verkligen att jag kommer till start och tar mig igenom de där 4,5 milen i februari. Just nu skulle jag ha behövt ett par rullskidor för här finns inte mycke snö kvar. Imorgon åker vi till Sandviken där det finns konstfruset snö, så där kan man kanske åka, så jag ska försöka åka så mycket som möjligt dessa 3 dagar som vi är där.

Nyår firades med goaste grannarna, god mat, god dryck och trevligt sällskap, det behövs inte så mycket mer för att det ska bli en lyckad kväll.

Några nyårslöften? Nja, inte direkt, jag ser varje år som en ny utmaning. Sedan ska jag försöka styrketräna lite mer kontinuerligt och hålla mig borta från godis, jag är en liten godisråtta:P

Hoppas ni alla har haft en bra start på det nya året! Jag är ledig några dagar till så jag ska njuta ett tag till innan verkligheten börjar på riktigt.

RSS 2.0