Löpning

Återigen länge sen sist, men i sommar har verkligen inte inspirationen infunnit sig till att skriva här. Så jag tösr inte lova nån kontinuitet i bloggandet från min sida, men det blir åd jag känner för det helt enkelt. Vet dock inte heller hur många som läser den här bloggen nuförtiden.
 
Mitt fokus på bloggen är tänkt att vara runt träning men ibland slinker lite annat in också. Nu blir det mycket träningsprat och lite annat i det här inlägget.
 
Jag anmälde mig till Midnattsloppet i våras, bara för att ha ett mål att se fram emot. Löpningen har fungerat jättebra sen jag började springa efter graviditeten. Jag har kört mycket intervallträning och ett och annat långpass samt styrketräning för att bygga upp ryggen och bålmuskulaturen igen. 
 
Sprang så ofta jag kunde i sommar och formen kändes bättre och bättre, vilket gjorde att jag anmälde mig till Hässelbyloppet som går av stapeln i oktober. Målet med Midnattsloppet var att springa på samma tid som 2012 då jag sist sprang det. Den 16 augusti kom och jag började bli mer och mer nervös ölver att inte orka springa hela loppet på 10 km. Starten gick och från början går det alltid lite långsamt vilket den här gången gynnade mig lite genom att jag har en tendens att gå ut för snabbt och köra slut på mig själv. Kroppen och benen kändes förvånansvärt pigga efter den fruktde backen vid 4-5km, så jag sprang vidare och jag vet inte var tiden tog väg för vips var jag på Hornsgatan och upploppet, sprang allt jag hade och i mål kom jag på 55:06. Därmed uppnådde jag mitt mål och lyckades även slå tiden med 7 sek från 2012 så jag är nöjd, lite surt att inte komma under 55 min men men det tar jag nästa år :)
 
Dock lyckades jag antingen sträcka ljumsken eller överanstränga den, för sen Midnattsloppet har jag inte kunnar löpträna. Var med på ett Runningpass som Actic har, men efter det så kunde jag knappt gå och jag bestämde mig fär att vila från löpning i några dagar. Nu har jag vilat från löpning i snart 1 månad och det är bättre men jag kan fortfarande inte springa utan att det blir haltande löpsteg. Jag kan köra bodypump, gå powewalks med barnvagnen, styrketräna, cykla, you name it! Men inte göra det jag gillar mest av allt,:springa! I veckan insåg jag att löparsäsongen är nog över för min del denna gång, får nog hoppa Hässelbyloppet, även om det skulle vara bra tills dess, så känns det inte kul att springa ett lopp utan att ha tränat inför det. Känns jättetrist, jag hoppas verkligen det är något som går över och att jag kan börja löpträna sen igen. Någon som har någor bra förslag på stretchövning?
 
Eftersom jag inte kan springa, så tänkte jag att jag kan försöka använda cykeln som träningsform istället för att bara ha den som transport  från A-B. Så jag iaf behåller lite av den konditionen jag tränat tillbaka...
 
De här veckorna har jag kört mycket fokus på rygg och mage. Såklart resten av kroppen också, men det förstnämnda  är det svagaste delarna. Jag har kört Bodypump, spinning och ATC samt styrketräning. ATC är cirkelträning liknande crossfit. 
 
På lördag har actic något som heter TriACThlon, 3pass på raken. Jag har anmält mig och passen jag ska köra är; Bodypump, Spinning och ATC. Det ska bli spännande att se hur kroppen mår efter det. Jag gillar utmaningar och att träna hårt. Perfekt start på en lördag blir det :)
 
Ni som läser får gärna lämna ett litet spår så vet jag att jag har nån som läser :)

RSS 2.0