Löpning och musik

När jag satt och gjorde iordning en ny spellista att ha då jag ska löpträna slog det mig att jag sällan använder musik till något annat än till träning. Enda gången jag gör ordning spellistor handlar det oftast om att sätta ihop en lista som passar till olika löppass; långdistans, intervaller eller backträning. Den musik som då spelas är inte alls sån musik som jag tycker om, nästan tvärtom. Det är mycket Scooter, Rammstein, Pink med flera och andra väldigt "fartiga" låtar. En och annan metallica låt smyger sig in också, väldigt blandad kompott. Jag försöker att ha låtar som är mellan 100-180 bpm, för att takten inte ska bli för långsam, men vissa låtar är bara runt 80-86 också, vilket fungerar lika bra. Och ja, för mig är det viktigt att ha rätt musik till olika träningsform, det ger motivation och jag ger mig inte lika lätt.

Ibland lyssnar jag på musik till och från jobbet, men då blir det oftast det som finns på telefonen. Och det kan vara precis vad som helst. Jag kan inte heller påstå att jag uppdaterar telefonens musik så ofta, jag brukar göra det då vi har nya album som ska lyssnas igenom. Och ofta kommer jag på mig själv att relatera låtarna jag hör till träning. Jag tänker att den låten skulle kunna passa till den träningen och den låten skulle passa för ett hårt backträningspass. Hemma lyssnar jag sällan på musik, men indirekt lyssnar jag på musik. Min andra bättre hälft står för den biten här, han har jämt musik på oavsett vad han gör. Så ja, ofrivilligt lyssnar jag på musik, alldeles för högt är det också.

Om jag kör bil så lyssnar jag på antingen radio eller kopplar in telefonen, detta dels för att jag slipper höra motorljudet, samt ett sätt att hålla sig vaken vid långkörningar.

Jag har förstått att musik är viktigt för vissa, men för mig är det inte det, inte på det viset. Jag kommer nog aldrig lyssna på musik för den sakens skull, utan mer använda det i sammanhang där jag tränar. Ibland kan det hända att jag sätter på musik, blandmusik, när jag städar eller ska skriva något.

Vad lyssnar jag på då? Vad gillar jag? Ja, den frågan har ställts många gånger och svaret blir desamma varje gång; ”Jag vet inte, allt”. Men riktigt så kanske det inte är, om jag lyssnar på musik så är det många artister och låtar som jag kan associera saker och ting till, lyssnar ofta på texten ( inte träningsmusik då, där är det bara viktigt med takt och fart). Och ja, jag vet att jag är lite knasig.
Jag kan däremot läsa låttexter och tolka dessa på mitt vis. Vissa beskriver hur jag känner och andra kanske beskriver en händelse eller något.

På tal om träning, så går den lite halvknackigt. Men imorrn är det dags för premiärträningen för Runningpasset på Sydpoolen, och jag ska vara där i vilket skick som helst, så är det bara! Har ett lopp att träna till, Kungsholmen runt, den 4e maj.

Ihelgen ska jag åka in och kolla då min kompis springer Springcross, känns lite halvsurt att inte få vara med att springa, och det kommer kännas konstigt att stå och titta på, ovant för min del!.;)

Someday, somehow
I'm gonna make it all right but not right now

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0