Vinterloppet

Jag sa att Hässelbyloppet skulle bli det sista loppet för i år, men så blev det inte. På lördag är det dags för Vinterloppet 8km, har aldrig sprungit det förut så det ska bli spännande. Problemet som jag har är att jag inte riktigt vet hur jag ska klä mig, det får inte bli för varmt och inte för kallt, men å andra sidan brukar det alltid lösa sig.

Idag tänkte jag bege mig ut på en löptur, och eventuellt testa de nya löparskorna med dubbar på, vet såklart att det inte beövs ännu men ville bara testa dom.

Om 1 vecka åker vi till Bali, vår bröllopsresa, det ska bli otroligt spännande och skönt. Skönt att komma bort från vardagen i 2 veckor. Dock bävar jag för den långa flygresan, men det ska nog gå bra. Idag ska jag försöka skriva upp vad man kan tänkas behöva ha med sig och sen ta en vända på apoteket för att se vad som kan vara bra att ha med sig.

Nu längtar jag efter vintern och snön, ja vill åka skidor! På tal om skidor, kanske snart dags att leta fram skidorna och lämna in dem på vallning. Jag måste även köpa ett par nya stavar..tar det efter vi kommit hem från resan.Höstigt

I söndags var det då dags för Hässelbyloppet, vädret var lite halvsvajigt innan start, men det skärpte till sig och det vart ett perfekt löparväder!! Från start till mål kändes allt bara bra, det flöt bara på, och det är såhärligt då allt bara stämmer i löpningen, det var jätteroligt! Jag hade som mål att förbättra mig med 1 minut från förra året men det blev 3 minuter bättre, jag är nöjd! Nu är det färdigtävlat för i år, och bara ladda inför nästa säsong. Nu är det Vasaloppsförberedning som gäller, jag hoppas att det finns nån snö nånstans om en månad eller så....

Hösten börjar verkligen ge sig till känna, löven faller och det regnar och är lite halvkallt, men hösten har sin charm den med. Annars är det bara lugnt, om några veckor åker vi till varmare breddgrader, det ska bli så härligt.

Snart dags för Hässelbyloppet...

På söndag är det då dags för årets sista lopp, Hässelbyloppet! En lättlöpt och flackbana sägs det, men jag tycker nog den är lite utmanande trots allt, men det är så det ska vara. Målet är givetvis att lyckas pressa ner tiden ännu lite till från förra årets Hässelbylopp. Var ute och sprang idag litegranna, kroppen känns inte helt hundra, vet inte riktigt vad som felar just nu. Förkylningen är ju borta för länge sedan och jag tycker att det borde vara bra nu, men men, blivit lite lat kanske!:P Jag får göra mitt bästa helt enkelt.
 
Jag kände idag under springturen att det behövdes, det är det perfekta sättet att skingra alla möjliga tankar och hitta lösningar till problem. Löpning är som terapi för mig, fungerar finfint. Det ska bli riktigt skönt med semester snart, nu är det inte många veckor kvar, känns grymt skönt. Nästa vecka är det vaccinationsdags och jag ska åka in till Sthlm och lämna in visumansökan och hoppas vi gjort rätt. Det läskiga med det är att man måste lämna in sina pass som sedan skickas tillbaka tillsammans med visumen. Scary!!
 
Ett motto som är bra att ha i tankarna när det blir aför mycket runtomkring;
"Att göra sitt bästa är gott nog"

Lidingöloppet och regn

I lördags var det då dags för den tredje delen av halvklassikern; Lidingöloppet 15km. Uppladdningen inför detta lopp hade inte vart det bästa. En envis förkylning bestämde sig för att bosätta sig i min kropp innan, så jag kunde inte träna nåt på nästan 2 veckor. Så loppet blev mitt första träningspass efter 2 veckors ofrivillig vila. Vädret var perfekt, inget regn och inte för varmt. Dock var banan lerig och geggig på sin ställen. Jag fick sänka mina krav ganska rejält, insåg rätt snabbt att jag inte skulle kunna köra på som jag ville. För första gången så gick jag i ett lopp, jag gick i uppförsbackarna, detta för att dels spara kraft och sen att få ner pulsen som var lite för hög. Det kändes i hela kroppen att den inte riktigt var helt hundra, men jag tog mig i mål och tiden är jag lite besviken på men under de förutsättningar som jag hade så får jag kanske vara nöjd. Fast då jag vet vad jag egentligen kan så känns det lite surt....menmen nya tag nästa helg, Hässelbyloppet!

Regn regn regn, nu är det verkligen höstväder, grått och trist och regn. Men det inbjuder till att läsa bok och dricka te i massor:). Igår var jag på Runningpasset och det var fartlek som stod på schemat, regnet hängde i luften men det var rätt skönt. Fartleken var jobbig men samtidigt härligt, dock svarar inte kroppen ännu som den ska¨, jag hoppas den snart är back on track.

Jag ska försöka komma igång med gymträningen också, inte bara köra bodypump eller spinning. Jag hoppas på att få in lite rutin i träningsvärlden.


RSS 2.0