Påsk

Snart är det påsk och i år firar vi påsk med barn :). Vi ska åka upp till de norrländska skogarna, eller ja inte riktigt så, men till Norrland iaf, närmare bestämt Örnsköldsvik. Det ska bli så skönt att komma hemhem för några dagar och bara vara. Det blir inte så ofta som jag åker upp numera, så de få gånger jag gör det så vill jag få ut det mesta av det bästa eller tvärtom.
 
Vi brukar köra bil upp i vanliga fall men nu kände vi att det inte riktigt skulle gå lika smidigt med en liten som antingen lessnar på att åka bil eller vill ha mat. Så för att göra det så smidigt som möjligt så flyger vi från Arlanda. Vilket gör att vi bara har 1 timmes bilfärd upp till Arlanda och sen en timmas flygning och sen är vi i Övik. Ja det går faktiskt flyg dit, än så länge..
Det ska bli spännande att se hur M tycker det är att flyga.
Påsken kommer att bestå av massa familjemys, kompismys och kusinmys, jag har en stark känsla av att jag inte kommer vara den som alla vill träffa utan det är det lilla nytillskottet M.
 
 
Jag hade tänkt hinna med ett eller två löppass också för att prova den nya klockan lite mera. Har endast hunnit testa den än så länge. Men den verkar bra och väldigt mycket smidigare än min gamla Garmin, trots att jag ahr lite separationsångest från den. Den nya är också en Garmin Forerunner, once you choose Garmin, always Garmin. och det är sant, jag gillar Garmins klockor och den jag haft innan har aldrig strulat eller varit bråkig. Oj förlåt alla söderbor, med ordet strulat menar jag krånglat och inget annat. Att vara norrländsk är inte alltid lätt då det kommer till uttal och ord, har jag märkt sen jag flyttade ner till Sthlm... :P
 
Glad Påsk på er!
 

Vår

Efter en konstig vinter, om det nu kan kallas vinter. I mina ögon har det inte varit någon vinter, visst det har kommit lite snö, men det är inte så att den har varit långvarig eller kall. Nåväl, ska inte klaga alltför mkt. Det har haft sina fördelar också med lite snö, nämligen att mina barnvagnspromenader har inte vart så jobbiga och jag har kunnat vart ute länge och gått utan att vara rädd för att lilla M ska frysa. Men jag har ändå saknat snön och kylan...
 
Detta blogginlägg blir fokus på träning. Jag mjukstartade med en promenad med barnvagnen om dagen i en timma. Först i promenadtempo, sedan för att utöka till snabbare och snabbare takt, så numera är det powerwalks med barnvagn vilket har resulterat i att jag gör min runda snabbare och snabbare och backarna blir mindre jobbiga.
 
Sedan försöker jag köra lite styrkeövningar hemma för att stärka rygg och mage. Jag har även börjat springa igen, är inte riktigt som förut, känner mig tyngre och klumpigare, nästan som att kroppen har glömt bort hur den ska bete sog när jag springer, men det löser sig nog. Jag har kört några intervallpass och det går hyfsat, lite mer utmaning och lite mer jobbigt än vad det var förr. Det känns hur skoj som helst att vara på väg tillbaka, jag har inga som helst krav på mig och heller inget mål att jag måste ha samma form som förut. Nu ska jag bara springa för att det är roligt och för att jag mår bra av det. Och löpningen är den enda träning som jag kan komma iväg på närhelst jag blir sugen på det, ingen tid att passa. Jag har även sprungit med barnvagnen någon gång men föredrar att springa själv. Dels för att jag är rädd för att välta vagnen eller tappa den i en nedförsbacke eller något dylikt.
 
Jag var även på gymmet och körde ATC, en form av stationsträning med crossfitinslag. härligt jobbigt. Jag bävade för en massa träningsvärk efteråt, men blev lindrigare än jag förväntat mig. Det känns att jag tappat en del muskler i benen och ryggen och armarna, så det är bara att träna på nu.
 
I'm back on track, and it feels good!
 
Annars flyter det på, har inte riktigt koll på dagarna nu då jag är mammaledig, alla dagar är lika, helg eller inte. Har lite svårt att smälta att det redan gått 3 månader, jag tycker att hon nyss kom till oss, men nädå, 3 månader sedan var det. Hon har hunnit med att få sin  3 månaders spruta, vilket inte gillades av M då de stack henne, men sen var det bra. Det skar i mammahjärtat och se hur ont hon tyckte det gjorde men det är väl som alla säger, det är värst för föräldrarna :)
Hon utvecklas enormt mycket just nu, kommer på nya saker, ler och skrattar, försöker vända sig och sover bra på nätterna, jag klagar inte!!:)
 
Thats about it..

RSS 2.0